Malbaratament
Entrants
Peles de patata fregides
Ingredients per a: 2 persones
Temps de preparació: 5 minuts
Temps de cocció: 10 minuts
Aprofitaments:
- Peles de patata
Altres ingredients:
- Oli
- Sal
Preparació:
- Agafa les peles de patata que t'hagin quedat de la preparació d'algun altre plat i posa-les a coure en oli ben calent.
- Un cop estiguin cuites posa-les sobre paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli.
- Posa-les en un plat amb una mica de sal i ja estaran a punt per menjar.
Gaspatxo tradicional
- Ingredients per a: 4 persones
- Temps de preparació: 20 minuts
- Temps de cocció:
Aprofitaments:
- 1 kg. de tomàquets madurs, que ja no serveixen per amanida
- 200 gr. de pa d'un o dos dies
Altres ingredients:
- 1 cogombre
- Mitja ceba
- 2 pebrots verds
- 1 gra d'all
- 400 ml. d'oli d'oliva verge
- 100 ml. de vinagre
- 1 litre d'aigua
- Sal
Preparació:
- Renta totes les verdures, pela-les i talla-les en trossets petits.
- Posa-les en un bol, juntament amb el gra d'all, el pa, 200ml. d'oli i 50 ml. de vinagre. Reserva-ho a la nevera durant unes 12 hores.
- Tritura tota la barreja i afegeix-hi la resta de l'oli (200ml.), el vinagre (50 ml.) i l'aigua.
Verdures arrebossades en farina de tempura
- Ingredients per a: 4 persones
- Temps de preparació: 10 minuts
- Temps de cocció: 10 minuts
Aprofitaments:
- 350 gr. de restes de verdures (ex: pebrot, pastanaga, bròquil, coliflor, mongetes verdes, ceba, etc.)
Altres ingredients:
- 100 gr. de farina de blat
- 100 gr. de farina de blat de moro
- 1 cullerada de llevat químic
- Aigua amb gas molt freda
- Oli de gira-sol
Preparació:
- Neteja les verdures, talla-les en tires i guarda-les a la nevera perquè estiguin fredes.
- En un bol, prepara la barreja de les dues farines i el llevat.
- Posa a escalfar l'oli i quan ja estigui calent, afegeix al bol de les farines aigua amb gas ben freda, remenant a poc a poc per no perdre el gas.
- Arrebossa les verdures amb la pasta i ves-les posant a fregir.
- Un cop cuites, deixa-les sobre paper de cuina perquè absorbeixi l'oli i ja estaran a punt per servir.
Font: www.lovefoodhatewaste.com
Primers plats
Tomàquets farcits d'arròs i verdures
- Ingredients per a: 4 persones
- Temps de preparació: 20 minuts
- Temps de cocció: De 15 a 20 minuts
Aprofitaments:
- 150 gr. de restes d'arròs cuit
- 100 gr. de restes de verdures cuites tallades petites
Altres ingredients:
- 4 tomàquets grans
- 3 cullerades de salsa pesto
Preparació:
- Preescalfa el forn a 200ºC
- Talla la part superior de cada tomàquet i reserva-la. Buida l'interior dels tomàquets amb una cullera, deixant un 1 cm. de gruix a l'entorn de la pell del tomàquet.
- Barreja l'arròs amb les verdures i la salsa pesto, amaneix al gust i posa-ho dins dels tomàquets. Tapa els tomàquets amb la seva part superior i col·loca'ls en un safata apta pel forn.
- Cou els tomàquets durant 15-20 minuts fins que estiguin tendres.
Font: www.lovefoodhatewaste.com
Crema de verdures
- Ingredients per a: 4 persones
- Temps de preparació: 15 minuts
- Temps de cocció: 30 minuts
Aprofitaments:
- Restes de verdures
- Trossos de formatge tou que tinguem a la nevera (opcional)
Altres ingredients:
- 1 patata
- 1 ceba
- Oli
- Sal i pebre al gust
Preparació:
- Posa en una olla una mica d'oli i daura la ceba, després afegeix-hi la patata i daura-la també una mica. Afegeix-hi la resta de verdures i daura-ho tot 5 minuts més.
- Afegeix aigua fins a cobrir totes les verdures i deixa-ho coure durant 30 minuts.
- Un cop cuit, rectifica de sal i pebre i afegeix-hi els trossos de formatge tou (opcional).
- Per acabar tritura-ho tot i passa-ho per un colador xinès si és necessari.
Segons plats
Croquetes de pollastre
Ingredients per a: 8 persones
Temps de preparació: 30 minuts
Temps de cocció 5 minuts
Aprofitaments:
- Restes de pollastre a l'ast o rostit
Altres ingredients:
- 200 gr. de ceba
- 60 gr. de farina
- 250 ml. de llet
- 20 gr. d'oli
- 10 gr. de mantega
- Sal, pebre i nou moscada
Per a l'arrebossat:
- 1 ou
- Farina
- Pa ratllat
- Oli
Preparació:
- Sofregeix en un cassola la ceba picada amb la mantega i l'oli d'oliva. Quan estigui cuita, afegeix-hi la farina i deixa que es cogui a foc suau uns 3 minuts.
- Talla el pollastre ben petit i afegeix-lo al sofregit. Remena-ho tot bé i afegeix-hi llet a poc a poc sense deixar de remenar. Quan hi hagis incorporat tota la llet, salpebra-ho i afegeix-hi nou moscada al gust. Segueix remenant fins que la massa sigui ben espessa i se separi de les parets de la cassola.
- Aboca la massa en una safata i reparteix-la bé. Tapa-la amb paper film i deixa-la reposar com a mínim 12 hores dins la nevera.
- En el moment de fer les croquetes, prepara en tres recipients diferents la farina, l'ou batut i el pa ratllat.
- En una superfície neta, posa-hi una mica de farina i agafa una bona quantitat de massa. Posa una mica més de farina sobre la massa i enrotlla-la fins que et quedi un "xurro" llarg. Talla'l en porcions més petites en forma de croqueta.
- Passa cada porció per ou i per pa ratllat.
- Fregeix les croquetes en oli abundant, deixa-les sobre paper de cuina perquè absorbeixi l'oli i ja estaran a punt per servir.
Llom a la taronja
Ingredients per a: 4 persones
Temps de preparació: 5 minuts
<Temps de cocció: 15-20 minuts
Aprofitaments:
- Llom a la planxa o arrebossat que ens hagi sobrat
- 5 Taronges molt madures
Altres ingredients:
- 2 cullerades soperes de sucre
- Sal i pebre al gust
Preparació:
- Posa en una cassola el suc de 4 taronges, una taronja sense pell tallada a rodanxes i el sucre.
- Quan la barreja comenci a bullir, afegeix-hi els talls de llom i deixa-ho coure durant uns 15-20 minuts fins que la salsa comenci a e
Postres
Galetes de torró de xixona
- Ingredients per a: 4 persones
- Temps de preparació: 20 minuts
- Temps de cocció: 10 minuts
Aprofitaments:
- 200 gr. de turró de Xixona
Altres ingredients:
- 250 gr. de farina
- 100 gr. de mantega a temperatura ambient (pomada)
- 50 gr. de sucre
- 1 ou
Preparació:
- Bat la mantega amb el sucre i afegeix-hi el torró esmicolat i l'ou. Barreja-ho tot.
- Afegeix-hi la farina i barreja bé.
- Fes una bola amb la massa i guarda-la a la nevera embolicada en paper film un mínim de 4 hores (millor d'un dia per l'altre).
- Preescalfa el forn a 180º.
- Estén la massa amb un corró i amb un motlle ves tallant les diferents galetes.
- Col·loca les galetes en una safata i deixa-les al forn durant 10 minuts fins que estiguin daurades.
Font: www.sifocultural.blogspot.com.es
Orxata de llavors de meló
- Ingredients per a:4 persones
- Temps de preparació: 15 minuts
- Temps de cocció: -
Aprofitaments:
- Llavors del meló
Altres ingredients:
- Vainilla
- Mel
- Aigua
Preparació:
- Tritura les llavors del meló amb una mica d'aigua i passa-ho per un colador fi.
- Barreja-ho amb la vainilla i la mel al gust.
- Posa-ho a la nevera i serveix-ho ben fred!
Font: www.sifocultural.blogspot.com.es